Tuesday, December 15, 2015

Majlis Hari Jadi Anak-anak

Assalamualaikum....

Jumaat minggu lepas saya balik kampung di Melaka. Sambil-sambil tu rancang nak shopping baju sekolah anak yang bakal masuk darjah 1 tahun 2016. Anak pertama kan..excited lah mama dan papa nya. Ahad sebelum tu suami tiba-tiba bagitau nak buat birthday party untuk anak-anak. Si kakak lahir 26 November, si adik pula 27 November. Bulan 12 ni ada masa dan cuti lebih sikit, so buatlah party nye..


Mampu letak gambar belon je..haha

Alhamdulillah, selesai dah party kedua-dua beradik tu. Cuma agaknya suami terrrrrlupa birthday si isteri 23 November tu kan. Saya menjeling juga la..kot-kotlah ada apa-apa suprise untuk kita ni. nampaknya sehingga 16 Disember masih tiada apa-apa lagi. Jadinya, betul lah tu terrrlupa nampaknya. (Hati sentap dalam diam ya) hahahaha.

Tapi takda la sentap betul-betul pun. Sebabnya saya tahu suami sibuk dengan kerjanya, dengan membantu saya di rumah uruskan anak-anak dan kerja-kerja rumah. Itu pun dah cukup besar rahmatnya untuk saya. 

Bagi saya dalam kehidupan, tidak salah kita impikan macam-macam perkara. Tapi tidak semestinya setiap impian itu perlu dijadikan kenyataan sebabnya kadangkala kenyataannya tidak akan sama seperti yang kita impikan. Sesungguhnya saya sangat bersyukur dengan kehidupan sekarang. Cukup bagi seseorang yang tidak punya cita-cita yang sangat besar ini..sering bermimpi sesuatu yang kecil sebabnya takut terluka jika impikan yang hebat-hebat.


Buat anak-anak mama, Selamat Hari lahir sayang. Kelahiran kamu berdua adalah detik yang terindah dalam hidup mama dan papa. Walau sering dimomokkan dengan kesakitan semasa bersalin, Alhamdulillah atas rezki Allah untuk mama di mana kurangnya kesakitan dan tempoh masa yang pendek merasa sakit, kamu berdua keluar menjengah dunia..Alhamdulillah. Semoga kamu berdua menjadi anak yang solehah untuk mama dan papa, pintar dan terang hatinya menerima ilmu-ilmu baik yang diajar, berjaya di dunia dan akhirat, sihat sejahtera dan segala yang baik-baik untuk kamu berdua..Amin.



 Love, 
Akuida

No comments:

Post a Comment

Merasa CUKUP..syukur

Assalamualaikum.... Alhamdulillah dah masuk hari ke-15 Ramadhan. Semalam bising lah juga kat FB, wasap group.. pasal isu bonus raya kaki...