Sunday, February 14, 2016

Si Jurutera Yang Kembali Terjun ke Bidangnya

Assalamualaikum....

Alhamdulillah sudah 3 hari saya memulakan tugas di pejabat baru. Masih memegang jawatan yang sama. Cuma nampaknya bertambah bebanan tugas tetapi berkurangnya sesi borak-borak. Tiada kawan..hanya saya,bos dan staf. Jika sebelum-sebelum ini ,staf la kawan saya.tapi di pejabat baru ini nampaknya saya perlu lebih memikirkan siapa yang boleh dibuat kawan. Mungkin perlu sedikit masa lagi sebabnya masih sangat baru untuk menilai segalanya.

Hati ini sentiasa berdoa moga allah lindungi saya dari segala fitnah dunia dan dari penganiayaan manusia lain.

Seronok di pejabat baru ini adalah sesibuk mana pun saya,saya sibuk membuat kerja saya sendiri. Kerja yang saya sukai..kerja yang memang kerja jurutera..hihi. saya rasa bahagia walau terpaksa memecut walau hari pertama bekerja. Walau sebelum saya berpindah ada suara-suara yang persoalkan tentang ruginya saya sebab akan sibuk..ruginya saya sebab tiada 'me time'. Tapi saya hanya senyum dan kata insyallah saya akan ok. Walau hati saya gusar, tapi saya redha dengan aturanNya. Mungkin yg Allah aturkan ini yang terbaik untuk saya dan keluarga..Saya yakin ada kebaikannya di sebalik kata-kata manis yang saya terima sebelum ini.

 Love,
Akuida

No comments:

Post a Comment

Al-Fatihah Buat Mak

Assalamualaikum.... Kehilangan yang masih terasa. Sudah tiada orang nak bergosip. Sudah tiada doa yang disebut terus ke telinga...