Posts

Showing posts from March, 2016

Ulu Yam di Liverpool 2 - Ingin ku pinjam semangat dan aura Kak Ain

Assalamualaikum....

Sejak senulan lepas saya mula membaca Ulu Yam di Liverpool 2. Masa ke pustaka rakyat, buku yang kedua sahaja yang ada stok. Jadi saya beli yang itu dan baca yang kedua dulu. Sampai sekarang masih mencari masa terluang dan cuba habiskan bacaan. Terpaut hati membaca tulisan saudara nazali  mohd. noor. Rasa sama-sama ada di skrin melihat kehidupan beliau sekeluarga di liverpool. Satu lagi perkara yang amat saya kagumi adalah bagaimana beliau mengibaratkan isterinya kak ain sebagai nadi hidupnya. Kadangkala, saya terfikir bagaimanakah suami mengibaratkan saya dalam kehidupannya sepanjang 7 tahun 3 bulan mengemudi bahtera rumahtangga ini bersama-sama. Sangat teringin saya mempunyai kekuatan seperti kak ain. Moga saya kuat untuk ke arah yang lebih positif. Insyallah.


 Love, Akuida

Rasa bersalah :(

Assalamualaikum....

Dah lama rasanya tak menulis. Khamis lepas, saya demam.jarang sangat rasanya demam.selsema kerap juga sebab saya ada resdung. Kemas rumah lebih sikit je dah bersin2 lepas tu mesti selsema. Perangai nak ala2 queen je kan.kemas rumah pun nak selsema.hahaha. sebab itu saya lap habuk kena guna kain basah. Taknak guna penyapu bulu ayam tu sebab habuk mesti buat saya alahan.

Hari ini saya menulis blog masa tengah tunggu flight dari alor star ke subang. Kononnya nak cepat balik rumah jumpa suami..jumpa anak. Sekali semalam tengah bermesyuarat dapat wassap esok sampai sabtu ada retreat bersama exco. Aduh la..jika bujang rasanya melompat gembira dapat pergi retreat. Dapat duduk hotel. Tapi bile dah berkeluarga ni..stress je rasanya. Dengan jelingan suami. Dengan fikir anak tak ada siapa nak jaga hari sabtu nanti...arghhh.

Kesian memikirkan anak-anak. Nampaknya perlu fikir panjang lah nak naik pangkat lepas ni. Saya gembira dengan kerja2 jurutera saya. Tapi bab2 sampingan ya…