Posts

Showing posts from April, 2016

Remuknya hati bila difitnah..

Assalamualaikum.... Akhir minggu ini kehidupan saya dihinggapi sedikit keresahan. Pernahkan rasa dikhianati, pernahkah rasa remuknya hati bila difitnah oleh orang yang kita kenal dan percaya? Itulah yang berlaku dalam hidup saya beberapa hari lepas. Bila dapat tahu fitnah melanda, sakitnya hati sehingga menggigil jari saya petang itu. Bila perasaan reda, saya bersemuka dengan pemfitnah itu. Bukan saya sahaja, bahkan beberapa rakan lain pun difitnahnya. Biarlah fitnah yang dibawanya itu menjadi rahsia tapi saya harap si pemfitnah itu berubahlah. Acap kali saya dengar perangainya yang suka menipu, tidak sangka pula kali ini saya terlibat. Perit rasanya bila kamu difitnah, dan kamu tiada untuk membela diri. Syukur, ada rakan yang menyampaikan dengan bukti sahih dan bila bersemuka si pemfitnah itu mengaku. Duhai si pemfitnah.. adakah kamu bahagia dengan semua yang telah kamu lakukan? Apakah salah saya dan rakan-rakan yang telah kamu aniaya? Tidakkah kamu rasa bersalah tehadap kami-kami yan…

Pecutan dan angan-angan

Assalamualaikum....


Lama sangat tidak menjengah blog ini. Menulis apa kan lagi.  Masih sibuk dengan kehidupan sebagai juruteranya dan masih terkial-kial memijak pedal agar sentiasa pecut. Kadangkala rasa penat menekan pedal, saya lepaskan pedal tu dan berhenti di tepi jalan. (erk, jengah blog je keluarlah benda-benda pelik dalam tulisan dia tu kan..hihi). Mengada sangat tu statement bercerita pedal minyak. Saya tahu pandu kereta auto je, tu sebab tiada clutch dalam statement tu. Kadang-kadang bila stress, saya berhenti dan makan. Bila gembira, saya berhenti sebentar dan makan.Kononnya meraikan kejayaan walaupun berjaya bentangkan paper berkaitan projek dan lulus di peringkat jawatankuasa sahaja. Akhirnya..tanpa saya sedari berat saya naik menghampiri 2kg dalam masa 3 bulan ini. apa lagi, menangis la dalam hati ni. Mula kembali rancang nak diet, nak senam, nak turunkan berat badan. Cadangnya bermula esok..harapnya boleh. Jika dalam wassup ada ikon tunjuk muscle tu, jadi bayangkan sekara…