Wednesday, June 15, 2016

Ramadhan tahun ini..

Assalamualaikum....

Waktu saya menaip post dari note 5 saya ni,jam menunjukkan pukul 11.51 malam. Gigih menaip dari note je.rindu sangat nak menulis kat blog beku ini..haha. macam-macam nak share tapi tak berkesempatan. Terlalu sibuk sebagai juruteranya dan surirumahnya. Sebagai juruteranya..kulit muka ni dah ala-ala black sweet la juga. Kadang kerap berjemur hampir tiap hari. Syukur Allah bagi kesihatan, bertahan juga walau kadangnya kelam kelibut dengan dua tugas duniawi tu.

Alhamdulillah tahun ini Ramadhan menjelma lagi. Bermula tahun lepas, saya dah start latih kak sara berpuasa. Awal ke?awal la juga kan sebab masa tu 6tahun.Tapi tak lah strict perlu puasa sehari awal-awal dulu. Melatih anak kecil ini tak boleh keras. Perlu kesabaran yang tinggi dan mama menjadi mama paling lembut untuk kuatkan semangat kak sara..lembut ke?hihi. YA..perlu positif,perlu sabar. Jadinya untuk tahun ini kak sara lebih matang dalam berpuasa..alhamdulillah. kak sara masih training solat dan puasa. Saya memilih train kak sara berpuasa juga sebabnya berpuasa di masa semua kawan-kawannya puasa hanyalah di bulan Ramadhan. Jadi perlulah ambil peluang untuk latih kak sara berpuasa sebabnya Ramadhan datang setahun sekali..mama tau kak sara boleh buat. Tak penuh sebulan jika ada sebabnya takpe.yang penting kakak biasakan diri.

Semoga Ramadhan tahun ini memberi impak yang positif untuk saya dan semua umat islam di bumi ini.


 Love, Akuida

TIPS KE'TEPI'KAN A.K.A SOROK DUIT LEBIH

Assalamualaikum....  Hai Blog. Muncul sekali sekala dalam ini rasa dah cukup bertuah sangat dah. Kehidupan yang sekarang ini, kadangk...