Sunday, July 10, 2016

The raya cookies by me..

Assalamualaikum....

Projek menyambut raya tahun ini...sampaikan shopping raya pun tak sempat. Sempatkan shopping untuk barang anak-anak je. Itu pun membeli sebelum raya.hihi. Projek apakah itu ya???? Projek ini....






Projek biskut raya...alhamdulillah sebahagiannya saya jual dan sebahagiannya untuk keluarga. Sedang memikirkan untuk pasarkan biskut semperit dan chocolate chip. Perlu fokus sebabnya saya merasakan tak mampu nak siapkan pelbagai biskut buat masa sekarang. Sedang berfikir..berfikir..berfikir. jika ada peluang, insyallah boleh jadi rezeki sampingan. Mak saya jeling je bila saya kata nak buat bisnes biskut ni. Mak kata tak cukup lagi ke income bulanan tu..haha. berniaga kan sunnah nabi, jika allah izinkan saya akan ke arah itu juga nanti walau sampingan sahaja. Bukan kerana duit sahaja..tapi kepuasan hati yang sering meronta nak mem'baking'




 Love, Akuida

2 comments:

  1. Hai ida. Selamat hari raye. Hari tu akak taip sekali tak leh post komen sebab line slow. Stress tul.
    Pasarkan lah cookies ni. Akak suka sebab akak tak berapa nak rajin/pandai = malas T_T.
    Maaf zahir batin ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah kak..mmg berniat mcm tu.tp tak tahu lg bila.niat dah ada ni..haha

      Delete

22 September 2018 ~ Tenanglah Mak Di Sana

Assalamualaikum....  Sudah lama tak menaip di blog ini. Hari ini rasanya nak menaip untuk berkongsi di blog agar bila suatu hari saya sc...