Friday, September 30, 2016

Mencari Manis Strawbery Di Cameron

Assalamualaikum....

Auwwww...tajuk tu sebijik tajuk drama Melayu. 

Hujung minggu lepas kami sekeluarga ke Cameron Highland. Percutian singkat dan dirancang dalam tempoh yang singkat juga. Tiada perancangan sebenarnya, hanya tempah hotel je dulu. Bila bawa anak-anak memang saya tak berani nak walk in hotel sahaja. Jadi sesingkat mana pun perancangannya, saya akan pastikan saya book hotel siap-siap. Pernah sekali dalam perjalanan balik ke KL dari Kelantan, tiba-tiba suami decide tidur di kawasan dungun jika ada hotel berdekatan. sanggup saya call dulu hotel walau perjalanan ke hotel dalam tak sampai setengah jam. Nak juga  tanya hotel dan book walau dekat dah. haha..

Percutian singkat kali ini hanya semata-mata untuk suprisekan anak-anak. Beberapa kali dah dengan si kakak kata nak makan strawbery. Jadi diam-diam kami bawa dorang berdua. Bila ditanya, kami jawab adalah..tunggu je.kakak mesti suka. Dan...Alhamdulillah dorang berdua memang suka dengan trip ini.

Tak terkira berapa banyak strawbery yang Si Kakak dan Adik makan sejak petang hingga esok paginya.

Saya kurang makan strawbery, tidak seperti anak-anak dan suami yang sangat-sangat gemarkan strawbery

Tapi saya sangat sukakan strawbery milk shake yang ada dijual di Big Red Strawbery Farm

Dan Paling suka dengan panorama kebun teh..

Kemanisan strawbery tak dapat menandingi kemanisan bunga-bunga hati bila lihat anak-anak gembira.. Syukur Allah beri nikmat rezeki yang dapat kami kongsi dengan anak-anak yang sedang membesar ini.


 Love, Akuida

No comments:

Post a Comment

22 September 2018 ~ Tenanglah Mak Di Sana

Assalamualaikum....  Sudah lama tak menaip di blog ini. Hari ini rasanya nak menaip untuk berkongsi di blog agar bila suatu hari saya sc...