Saturday, September 10, 2016

Menikmati sushi..sebelum sesi menikmati daging minggu hadapan :)

Assalamualaikum....


Lunch hari ini...

Si kakak beberapa kali cakap nak makan kat sushi king. Saya hanya jeling je sebabnya budak berdua tu kalau sibuk nak ke sushi king, maknanya bukan nak makan sushi pun. Tapi nak makan cheese cake yang ada juga kat situ. Jadinya lunch hari ini kakak makan 3 ketul cheese cake dan adik makan seketul.Mamanya seperti biasa hanya makan dua jenis benda di atas. Tapi octopus sepinggan dan salmon tu 3 pinggan..hihihi.sedapnya.

Saya ni ada 1 perangai. Kalau 1st time makan apa-apa dan rasa sedap, saya akan ulang makan benda yang sama di tempat yang sama beberapa kali sampai saya jemu. Jadi sekali rasa si octopus ini dan si salmon jenis yang ini terus suka dan makan ini sahaja bila ke sushi king. Cuma hari ini saya add on steam egg. Sedap juga..letak kicap sikit terus ngap..nyummms.

Paling kesian..saya tak reti guna chopstik.jadi tiap kali ke sushi king saya akan minta garpu..hihi. takde rasa segan pun pakai garpu. Hanya menjadi seperti sendiri. Makan dengan tenang menikmati setiap suapan..alhamdulillah.


 Love, Akuida

No comments:

Post a Comment

Al-Fatihah Buat Mak

Assalamualaikum.... Kehilangan yang masih terasa. Sudah tiada orang nak bergosip. Sudah tiada doa yang disebut terus ke telinga...