Friday, November 18, 2016

Geng Yang Berenam..Tapi Bukan Enam Jahanam :)

Assalamualaikum....

Baru-baru ini saya berpeluang mini gathering dengan geng-geng zaman U. Ada 2 geng saya involve masa zaman U dulu~ geng blok dan geng kelas. Tapi yang paling kerap keep in touch sehingga sekarang adalah geng kelas. Geng tu ada 6 orang je pun saya, umi, dayoh, yan, ha dan pidot. macam-macam kenangan kami berenam. ada yang saya sengih sorang2 bila terkenang.

 Kesemuanya dah ada kerjaya sendiri dan sebahagiannya dah berkeluarga termasuklah saya. Khamis lepas gathering di rumah saya, cuma ada umi dan dayoh. jumpa pula lewat pukul 10 lebih, baru perasan masing-masing dah 'kertu' sebabnya berbual dan gelak, tapi mata masing-masing payah nak buka dah.hahahahha. Umi menetap di kampung halamannya di Kelantan. Kadang-kadang  bila out-station ke Kl, dapatlah kami berjumpa. 

Rindunya nak berkumpul semua. Paling dah lama tak jumpa si yan, rasanya lebih kurang 10 tahun. Kurus ke dah gemok macam saya agaknya..haha. Masa berlalu banyak sangat komitmen masing-masing sampai masa berjumpa sangatlah terhad. Saya sayangkan kawan-kawan saya tu. Terima kasih pada orang yang cipta Wasap, dapatlah buat group untuk chit chat beramai-ramai bila ada masa terluang. Walau seorang di timur, seorang di selatan, lain-lain di tengah..tetap berbual di wasap. Moga ikatan ini berkekalan berpuluh-puluh tahun akan datang..Insyallah.




Love, Akuida

No comments:

Post a Comment

Merasa CUKUP..syukur

Assalamualaikum.... Alhamdulillah dah masuk hari ke-15 Ramadhan. Semalam bising lah juga kat FB, wasap group.. pasal isu bonus raya kaki...