Sunday, February 26, 2017

# Projek Bekal Dan..... Fat to Fit?

Assalamualaikum....

Saya sedang dalam proses penggantian puasa..dah berhutang, wajiblah ganti kan. masih merangkak-rangkak nak habiskan puasa yang masih terhutang. Punyalah malas berpuasa. patutlah berat makin memberat. badan makin mengembang.hahaha.

Bila blog walking ke blog Dalinali, terinspirasi juga dengan kesungguhan kak dalin dengan program fat to fit nya. jeles je tengok. nak kurus juga. tapi masih makan, masih bersenang lenang tak bersenam, masih banyak alasan nak bersenam..bla..bla..bla. Bila nak kurusnya ida oiiii?????

Tinggi 155 cm dan berat 61kg adalah tidak ohsem ya. kau kena kurangkan berat. Lutut pun selalu sakit. penat agaknya menampung berat badan yang tak seimbang ini. Nak fit juga..nak fit juga..Jadi marilah kita kawal pemakanan yang sebelum ini main ngap aje. CHAIIIYOKKKKK !!!!!!

Ok, sebelum terlupa. nak share juga menu bekal 2 hari ini.

Di kala mama kebuntuan memikirkan menu. Malam itu adik angkut sebungkus bihun. Mama..adik nak ini. TING! terus datang idea bekal dan sarapan bihun untuk esok hari. Tq very much adik..


Pagi ini, dalam kesejukan pagi. Mama sediakan sarapan kueteow goreng dan taburan telur hancur. stok anggur ada lagi, jadi bawalah sebagai tambahan nutrisi si kakak. Hujung minggu membuat kunjungan ke daiso the curve, makanya adalah bekas-bekas baru, comel-comel rasa nak beli semua. tapi mengenangkan keutamaan keperluan perlu diambil kira untuk mengelakkan pembaziran, makanya beli yang 3 segi ni dulu.hihi.

p/s : Doakan moga penempatan kerja saya masih tak jauh dari keluarga, masih di KL. Jadi dapatlah saya berbakti dan meluang masa yang lebih untuk keluarga selepas masa pejabat. Jika jauh, dengan travel seawal subuh, pulangnya malam..saya sendiri tak dapat bayangkan keupayaan saya..Moga dipermudahkan urusan keluarga dan pekerjaan ku Ya Allah.

 Love,
 Akuida

No comments:

Post a Comment

Al-Fatihah Buat Mak

Assalamualaikum.... Kehilangan yang masih terasa. Sudah tiada orang nak bergosip. Sudah tiada doa yang disebut terus ke telinga...