Thursday, March 30, 2017

#Projek Bekal 2017 ~ Setelah sekian lama menyepi

Assalamualaikum....

Jumaat penuh barakah ini, saya kembali mencoret dalam blog sendu ini.hahaha..ayat awal selalu nak puitis je kan. Sudah lama tak menaip di blog ini. Orangnya masih ada, Alhamdulillah sihat hendaknya. Cuma baru-baru ini saya direzekikan kenaikan pangkat dan perlu berttukar pejabat. Isu pertukaran pun satu hal yang menyesakkan dada dan kehidupan. Sangat merungsingkan. Tapi inilah lumrah pekerjaan saya, tidak dapat kekal selamanya di sesuatu tempat. Harus bertukar-tukar..Tapi saya hanya doa yang baik-baik untuk keluarga dan diri saya sendiri juga..Insyallah.

Dalam kekalutan mengatur rutin pagi di pejabat baru, masih lagi kekal menyediakan bekal untuk semua ahli terutama anak-anak. Ibu bapa ini, insyallah ada peluang untuk makan di kantin atau tapau di mana-mana. Macam  biasa menu adalah berdasarkan permintaan si pemakan bekal dan diselaraskan dengan keupayaan dan stok bahan si penyedia bekal :)

Kueteow ini antara favourite Kak sara.

Balik kampung, harus cik zizah bekalkan dengan roti canai yang diuli sendiri dan di frozenkan.

Jemput-jemput/cekodok ini juga kegemaran kak sara

Bihun kegemaran si adik

Kegemaran kedua-duanya..mi sanggul. last stok dari yang dibeli di Lumut

Menu penyelamat di kala buntu..nasi goreng.hihi


Ok, nanti ada kelapangan saya sambung lagi ya.

 Love, Akuida

No comments:

Post a Comment

Al-Fatihah Buat Mak

Assalamualaikum.... Kehilangan yang masih terasa. Sudah tiada orang nak bergosip. Sudah tiada doa yang disebut terus ke telinga...