Monday, April 3, 2017

Kisah di Lexis PD

Assalamualaikum....

Masih gigih mencari idea untuk berkongsi kisah. Tak pasti ada yang membaca atau tak, tapi nak juga menaip..haha.

Baru-baru ini kami sekeluarga berpeluang menginap semalam di Lexis PD. Kali ke-2 menginap di sini. Nampaknya ahli-ahli kecil dalam keluarga saya masih belum jemu sebabnya dorang suka sangat dengan bathtub yang ada di situ. besar dan puas bermain air untuk kakak dan adik. Syukur atas rezeki yang Allah berikan.


Saya pula seronok melayan diri di balkoni masa anak-anak tidur. Menikmati keindahan malam dan mendengar bunyi ombak. Tidak lah terlalu harmoni bunyinya sebab di resort sebelah ada event di sebelah malamnya..Lebih kepada dengar sipi-sipi bunyi ombak agaknya..hihi. Bila malam, lampu-lampu yang bergemerlapan dalam kepekatan malam amat menarik perhatian saya.



Di kala awal pagi, anak-anak berendam dalam bath tub..saya rendam maggie tomyam dan bancuh nescafe untuk sarapan pagi.(tak bagus ya maggie..tp bila bercuti begini memang tekak tu mengada nak maggie Menikmati sarapan di balkoni sambil melihat camar berterbangan (ayat???haha). Anak-anak pun suka bersantai di balkoni ini masa bersarapan dan buat apa-apa aktiviti sendiri...bercuti katanya. Bayar mahal-mahal untuk bilik ini, jadi kita duduk dalam bilik sampai check out..haha.mama kedekssssss..




 Love, Akuida

No comments:

Post a Comment

Al-Fatihah Buat Mak

Assalamualaikum.... Kehilangan yang masih terasa. Sudah tiada orang nak bergosip. Sudah tiada doa yang disebut terus ke telinga...