Monday, August 21, 2017

Cameron Highland ~ Sentiasa Dekat Di Hati

Assalamualaikum....

Awal bulan haritu saya dan family bercuti sekejap kat Cameron Highland. Macam biasa pergi Sabtu dan balik Ahad nya. Cameron Highland ni boleh dikategorikan sebagai tempat yang wajib pergi setiap tahun sejak saya berkahwin. Tak tahu kenapa..mungkin sebab anak-anak gemarkan strawbery dan suka scenery dan cuaca yang sejuk di sana.


Bila dah tiap tahun ke sini, jadinya tiap kali datang hanyalah cari strawbery yang sedap, pergi ladang teh, minum teh..makan scones..steamboat. Kadang-kadang ke pasar malam jika bukan menginap di Hotel Titiwangsa. Kenapa?Sebabnya Hotel Titiwangsa adalah hotel bajet yang ada sediakan steamboat dinner dan sarapan pagi. Tapi bilik biasa-biasa jela ya. Kadang-kadang saya menginap di situ sebabnya cafe di sana ada persijilan halal dan receptionistnya baik-baik belaka.

Percutian ini lebih kepada nak gembirakan hati anak-anak. Jadinya jalan-jalan sekejap ke kebun teh  Cameron Valley, Tanah Rata bergambor sedikit..Yang lainnya bawa anak-anak main kat taman permainan di kawasan Tanah Rata dan jalan-jalan di Kampung Sedia. Kali ini saya betul-betul jatuh hati dengan Kampung Sedia. Insyallah..angan-angannya nak sewa homestay kat Kampung Sedia ni sebabnya nak feeling ala-ala desa yang aman dan sejuk :)

Hujung minggu ini insyallah ada satu lagi trip family kami. Jalan-jalan dalam Malaysia ni aje sempena cuti sekolah. Kali ini mungkin trip yang berpanasan..haha.

Oklah, insyallah akan menaip lagi di masa terluang.


 Love,
Akuida

No comments:

Post a Comment

Al-Fatihah Buat Mak

Assalamualaikum.... Kehilangan yang masih terasa. Sudah tiada orang nak bergosip. Sudah tiada doa yang disebut terus ke telinga...