Wednesday, January 17, 2018

Projek Bekal 2018 ~ Menu baru

Assalamualaikum....

Dalam kesibukan tahun 2018, bila mana terpaksa melaksanakan kerja yang sebenarnya digalas oleh dua engineer...mama masih menggagahkan diri bangun pagi menyiapkan bekal untuk anak-anak. Tahun ini ada tambahan menu baru iaitu fish n chip..hahaha.

Fish n chip ini beli fish fillet jenama pasific west and simpan dalam freezer. bila-bila masa anak nak makan, kita deep fry kan sahaja, tambah fries dan sos mayonis..nyummmms..

Kak sara kata, mesti kedai ..... (merujuk kedai yang kebiasannya mereka makan fish n chips di kawasan rumah) pelik kenapa kita dah tak makan kat situ. sebab mama dah boleh buat fish n chips sendiri..hahaha..


Menangis mat saleh tengok..pagi2 breakfast makan fish n chips..

Nasi goreng dengan sagatan lobak...kit kat dari jepun :)

Alhamdulillah, masih diberi kekuatan menyiapkan bekal..Moga Allah beri kesihatan dan kelapangan masa untuk tanggungjawab nan satu ini selain tanggungjawab yang lain-lainnya.


Love, Akuida

No comments:

Post a Comment

Merasa CUKUP..syukur

Assalamualaikum.... Alhamdulillah dah masuk hari ke-15 Ramadhan. Semalam bising lah juga kat FB, wasap group.. pasal isu bonus raya kaki...